Artuklu'da HDP'nin yönetimi belirlendi

HDP Artuklu İlçe Örgütü'nün 1. Olağan Kongresi'nde yeni yönetimini belirledi.

Mardin 30.11.2014 21:14:42 0
Artuklu

HDP Artuklu İlçe Örgütü’nün 1. Olağan Kongresi Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Şimal Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede çok sayıda yurttaşın katıldığı kongrede, DBP ve HDP yönetici ve üyelerinin yanı sıra Artuklu Belediyesi Eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, Savur Belediyesi Eş Başkanı Gurbet Tekin, Batman Eski Belediye Başkanı Necdet Atalay ile MEYA-DER, İHD, KESK bileşenleri, Demokratik Araplar Derneği, Kürdistan Hukukçular Derneği temsilcileri katıldı. Kongre salonuna PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posteri ile “Kobanê direnişini selamlıyoruz” ve “Demokratik özerklikle özgür topluma” pankartları asıldı. Kongrede divan seçiminin yapılmasından sonra özgürlük ve demokrasi şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından faaliyet raporları salona deklere edildi. 

Divanda bulunan Batman Eski Belediye Başkanı Necdet Atalay, HDP’nin yeni yaşam projesine değinerek, demokrasiyi ve özgürlüğü yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Atalay, daha demokratik daha katılımcı bir yönetimi arzuladıklarını sözlerine ekleyerek, Türkiye için demokratik özerklik ve Ortadoğu için de konfederalizmi önerdiklerini ifade etti. Atalay, hayatı ötekiyle paylaşma iddiasının olduğunu dile getirerek, Kürt siyasi hareketi var oldukça asla ötekileşmeye izin vermeyeceklerini aktardı. HDP projesini yaygınlaştıracaklarını da belirten Atalay, yönetimlerinde Kürt, Arap, Süryani, Çerkez halklarının olması gerektiğini söyledi. 

Kongrede konuşan Demokrat Araplar Derneği Başkanı Abdulkerim Ağırakçe, HDP projesiyle birlikte diğer mevcut siyasi partilerinin telaşa kapıldığını ifade ederek, HDP projesi içerisinde Süryani, Arap, Kürt ve diğer halkların olduğunu söyledi. HDP’nin çok önemli bir proje olduğuna da vurgu yapan Ağırakçe, projenin mimarı PKK Lideri Abdullah Öcalan’a teşekkür ettiklerini ifade etti. Ağırakça, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kaldığı İmralı Cezaevi’ndeki odasında Mardin’in fotoğrafının duvarında asılı bulunduğunu da dile getirdi. 

Tek liste ile gidilen kongrede Nezir Akaalp ve Remziye Günel HDP Artuklu İlçe Eş Başkanlığı’na seçildi. Kongre seçiminin ardından Artuklu Belediyesi Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan`ın aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, yeni yönetimi kutlayarak, başarı temennisinde bulundu.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04